728 x 90
728 x 90



کتاب ها


یادداشت ها


مقاله ها


29 مقاله
پژوهش های اجتماعی اسلامی
در این مقاله نویسنده درصدد بررسی حیات تمدن و فرهنگ اسلامی و احیای آن در عصر حاضر است. وی در این راستا پس از ارائه‌ی تعاریف تمدن و فرهنگ از منظر اندیشمندان مختلف غرب و شرق، تمدن اسلامی را از حیث واجد یا فاقد بودن صفات تمدنی ارزیابی می‌نماید. در…
دین و ارتباطات
موضوع تبلیغ و دعوت از جمله موضوعات مهمی است که پس از انقلاب اسلامی ایران ، به دلیل ماهیت تبلیغی آن ، مورد توجه اندیشمندان بسیاری در حوزه و دانشگاه قرار گرفته است . نکته‌ای که در این خصوص شایان توجه می‌نماید، این است که رهبران نظام جمهوری اسلامی علاوه…
کتاب نقد
موضوع این مقاله بررسی هویت سیستمی و استراتژیک دین و علت توجه به این موضوع فعال نشدن کارآمدی دین در زندگی امروز است. هدفی که این مقاله دنبال می‌کند، دستیابی به راهبرد فعال سازی کارآمدی دین است. نوع تحقیق در این نوشتار، بنیادی با رویکرد تعلیلی و روش تحقیق، کتابخانه‌‌ای…
راهبرد
در مقاله حاضر به این پرسش پاسخ داده می شود که: حوزه ی اقتدار دولت در نظریه های ولایت فقیه چه گستره ای را در برمی گیرد؟ به دیگر سخن، آیا در این نظریه ها قدرت، متمرکز است یا غیرمتمرکز است و براساس نظریه تفکیک قوا میان قوای سه گانه…
فصلنامه پژوهشی دانشگاه امام صادق(نامه صادق )
این مقاله پژوهشی از نوع درجه دوم و پسینی است و نه پژوهشی درجه یک و پیشینی. از این رو نویسنده در صدد است تا پاره ای از مباحث را که در اندیشه امام خمینی(ره) آمده است ، در موضوعی خاص طرح و بررسی نماید. مباحث مقاله به طور مشخص…
زمانه
در سیر تاریخ تحول دولت در ایران، دو انقلاب بزرگ رخ داده که سرانجام اساس پادشاهی چندهزار ساله را به ترتیب ابتدا تغییر داده و سپس باعث فروپاشی آن شدند: یکی انقلاب مشروطیت و دیگری انقلاب اسلامی. هرچند هیچ کدام از این دو دگرگونی بی مقدمه و زمینه نبود اما…
علوم سیاسی (باقرالعلوم)
تمایز اساسى دیدگاه‏ها و نظریاتى که درباره شرایط مشروعیت نظام سیاسى بحث کرده‏اند، مربوط به حوزه مبانى آنهاست. در مقاله حاضر سعى شده است تا مبانى نظریه حکومت دینى - اسلامى - شیعى، با تأکید بر نظریه ولایت فقیه، مورد بحث قرار گیرد. در این راستا، در مبانى هستى شناسى…
پگاه حوزه
بسیاری از نویسندگان ایرانی، هنگام تحلیل انقلاب اسلامی ایران، به صورت های متفاوت و عدیده دچار اشتباه می شوند؛ این عده یا با کلیشه قرار دادن برخی دیگر از انقلاب های بزرگ جهان مثل انقلاب کبیر فرانسه، انقلاب اسلامی را در قالب آنها تحلیل می کنند و یا برخی تئوری…
آموزه
روابط ایران و اروپا را می توان تا بیش از پانصد سال پیش، یعنی کمی قبل از پیدایش رنسانس و نوزایی در اروپا پیش برد. نخستین برخورد جامعه ایرانی با تمدن اروپا هنگامی صورت گرفت که تجار و نمایندگان تجاری و سیاسی دول اروپا بویژه ایتالیایی ها در قرون وسطی…
پگاه حوزه
بسیاری از نویسندگان ایرانی، هنگام تحلیل انقلاب اسلامی ایران، به صورت های متفاوت و عدیده دچار اشتباه می شوند؛ این عده یا با کلیشه قرار دادن برخی دیگر از انقلاب های بزرگ جهان مثل انقلاب کبیر فرانسه، انقلاب اسلامی را در قالب آنها تحلیل می کنند و یا برخی تئوری…
آموزه
کتاب «ایران بین دو انقلاب» اثر دکتر یرواند آبراهامیان، درد هه 90 قرن گذشته برای تحلیل رویدادها اجتماعی سیاسی سده اخیر ایران در سه بخش نوشته شده است. نویسنده که دارای گرایشهای فکری چپ گرایانه است، تلاش نموده تا اولویت تحقیق خود را به ظهور و افول حزب توده در…
تاریخ اسلام
نظریه‏پردازان تمدن، عوامل مختلفى را براى شکل‏گیرى یک تمدن برشمرده‏اند و گاه به تأثیر باورهاى دینى در فرایند توسعه و پیشرفت تمدن توجه داشته‏اند؛ ولى عنصر دین به عنوان جوهره‏ى تمدن، هنوز جایگاهى شایسته در این نظریه‏ها نیافته است. از سوى دیگر درباره‏ى نقش و رسالت دین اندیشمندان دین‏شناس و…
--
به استناد آیات قرآن و سنت نبوی، مسلمانان همواره موضعی همدلانه نسبت به مسیحیت داشته اند ولی مواجهه مسیحیان اروپا با اسلام و مسلمانان اندلس از موضعی سخت ناهمدلانه آغاز شد ولی بتدریج به همدلی گرایید ناسازگاری کلیسای کاتولیک با مسلمانان اندلس و سپس اقدم به جنگ های طلیبی نخستین…
ماهنامه خبری علمی و فرهنگی گزارش و گفتگو
نامه فرهنگ
در ایامی که بعضی از ایرانیان بی‌خبر از حقایق تمدن فرهنگی، تقلید کارهای ناشایست را تمدن می‌خوانند و به دست خود می‌خواهند تمدن دوهزار و پانصد ساله ایران را نابود کنند، بر خود واجب می‌دانم که در نخستین رساله که -بعد از سفری دراز- به آستانه‌ی ملت ایران تقدیم می‌کنم…
دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
اين مقاله تلاشي است براي بررسي جايگاه انگاره گفتگوي تمدن ها در نظريه روابط بين الملل. از ميان نظريه هاي روابط بين الملل سازه انگاري به عنوان يکي از بسترهاي نظري مناسب براي جذب اين انگاره انتخاب شده است، زيرا اين نظريه بر ابعاد هستي شناختي روابط بين الملل، بر…
ماهنامه خبری علمی و فرهنگی گزارش و گفتگو
در مقاله حاضر تلاش بر این بوده است که ضمن معرفی و توضیح سمبل، به بررسی نقش آن در شناخت مذاهب، عقاید و نحوه زندگی ملل قدیم از دید باستان شناسی بپردازیم و زمینه پیدایش این سمبلها را بر روی آثار برجای مانده از این ملل (شامل نقوش برجسته، نقوش…
رواق اندیشه
«ابهام» اگر در حد مقدمه باقى بماند، صفتى خوب و در برخى موارد، لازم است؛ زیرا تا این حالت نباشد، ضرورت تفکر براى رسیدن به حقیقت، رخ نمى‏نماید. اما اگر ثابت و پا برجا بماند نه تنها مفید نبوده بلکه مانند خوره‏اى به جسم و جان بشر افتاده و او…

پایان نامه ها


نشست های علمی


افراد