728 x 90
728 x 90

Profile

عبدالحمید واسطی

بیوگرافی

عبدالحمید واسطی در سال ۱۳۴۷ در تهران متولد شده است؛ در سال ۱۳۶۵ در دانشگاه پذیرفته شد که در همان سال، انصراف داد و وارد حوزه علمیه مشهد گردید. شروع تحصیل از سال 65 در حوزه مشهد مقدس، و تلاش برای تدریس، تحقیق، تالیف و تبلیغ علوم و معارف اسلام؛ و علاقمند به حکمت و عرفان شیعی فقاهتی و مباحث روش شناسی فهم دین در مقیاس تمدنی.   عضو هیئت علمی پژوهشکده حکمت و دین پژوهی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی   کارشناس برجسته طراحی سیستم­های آموزشی مبتنی بر مبانی اسلامی   در طول این سال‌ها موارد زیر توسط ایشان طراحی و به اندازه صفحاتی مختصر اما راهبردی تولید شده‌ و در دسترس است:
  1. حکمت و عرفان تمدن‌ساز
  2. تمدن شبکه‌ای (نقشه تمدنی، فرآیندهای تمدنی، شاخص مرکزی تعالی تمدنی)
  3. فلسفه‌های مضاف (ابزار تمدن‌سازی – با تاکید بر چگونگی تولید فلسفه‌های مضاف)
  4. حوزه تمدن‌ساز (چیستی و چرایی)
  5. فقه تمدنی (مبنای فقاهتی تمدن‌سازی اسلامی)
  6. ابواب فقه تمدنی
  7. ایده بازتعریف باب‌بندی جوامع حدیثی (با رویکرد تمدنی)
  8. برنامه تحول در حوزه‌ها (چگونگی حوزه تمدنی)
  9. نقشه اسماءالله و معادل‌سازی تمدنی
  10. توحید اجتماعی تمدنی
  11. مدل موضوع‌شناسی فقهی در مقیاس تمدنی
  12. شاخص‌های محقق تمدن‌ساز
  13. تبلیغ تمدن‌ساز
  14. پروتکل تحصیلی فقه کاربردی، اصول کاربردی و فلسفه کاربردی در سطوح عالی (کاربرد برای فرآیندسازی در مقیاس تمدنی)
  15. نقاط تکمیل محتوای علم اصول فقه برای تولید تمدنی
  16. ایده توضیح المسائل تمدنی
  17. مدل نیازمحور در کتب معارف دانشگاه‌ها (با رویکرد موضوع‌شناسانه و سیستمی در مقیاس تمدنی)
  18. نظریه «روح معنا» نقطه عزیمت برای فرآیندسازی در مقیاس تمدنی
  19. شبکه علوم حوزوی با رویکرد تمدنی و مهارتی
  20. بازتعریف مکاسب محرمه شیخ انصاری با رویکرد تمدنی

کتاب های مرتبط


1 کتاب
مطالعات اسلامی تمدن
ناشر : موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام

مقاله های مرتبط


19 مقاله
کتاب نقد
دین برنامه حرکت انسان به سوی خدا، در ضمن زندگی در دنیا و ساختارهای دنیایی است. تعابیری هم که دین در زمینه هویت خود دارد گویای همین واقعیت است. بحث اهداف دین به جهت دست یابی به هویت گزاره های دین و ظرفیت معنایی آنها برای برنامه سازی و سیستم…
کتاب نقد
موضوع این مقاله بررسی هویت سیستمی و استراتژیک دین و علت توجه به این موضوع فعال نشدن کارآمدی دین در زندگی امروز است. هدفی که این مقاله دنبال می‌کند، دستیابی به راهبرد فعال سازی کارآمدی دین است. نوع تحقیق در این نوشتار، بنیادی با رویکرد تعلیلی و روش تحقیق، کتابخانه‌‌ای…
حکومت اسلامی
مسأله اصلی در این مقاله بررسی «چگونگی حرکت به سمت فقه تمدنی و تدوین توضیح المسائل تمدنی» است. این بحث در پارادایم کلام شیعی و فقه و اصول فقه جواهری است. در این دستگاهِ معرفتی، «اجتهاد» عبارت است از: «کشف الحکم عن مدرکه» و «حکم» عبارت است از: «الاعتبار الشرعی…
اندیشه مدیریت راهبردی
مسئله اصلی در مقاله چیستی فقه حکومتی و بررسی «ابزارهای اصلی برای فهم گزاره های دینی در فقه حکومتی» است. بر اساس نظریه نگرش سیستمی به دین در این دستگاهِ معرفتی، «اجتهاد» عبارتست از «کشف الحکم عن مدرکه» و «حکم» عبارتست از: «الاعتبار الشرعی المتعلق بأفعال العباد» داعیه تمدن سازیِ…
علوم انسانی اسلامی صدرا
گفت‌وگو با معاون تحقیق و پژوهش موّسسة مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام برای مصاحبه‌کننده تجربه‌ای جدید و ماندگار بود؛ مصاحبه کننده در نه ماه گذشته با بیش از سی صاحب‌فظر داخلی و خارجی دربارة علوم انسانی مصاحبه کرده است که در شماره‌های پیشین صدرا خوانده‌اید. اما هیچ یک از…
تحقیقات بنیادین علوم انسانی
مسئله این مقاله، دستیابی به دستگاه معرفتیِ تولیدکننده تعریف عدل، شاخص ها و معادلات عدالت ورزی است. در این مقاله، با ابتنا بر «پارادایم شبکه ای» و «روش تحقیق شبکه ای» و «بسته مفاهیم بنیادین»، که هر سه متخذ از دیدگاه معرفتی اسلام است، تعریفی از عدالت ارائه شده و…

پایان نامه های مرتبط


چند رسانه ای های مرتبط


نتیجه ای یافت نشد...

یادداشت های مرتبط