728 x 90
728 x 90

Profile

محمدتقی سبحانی

بیوگرافی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدتقی سبحانی، متولد سال 1342 در شهر شیراز از چهره‌های برجسته کلام و فلسفه حوزه علمیه می‌باشند. ایشان با کسب رتبه ششم کنکور سال 61 تحصیل را در دانشکده حقوق دانشگاه تهران و دانشگاه امام صادق آغاز نمودند اما پس از مدتی از هر دو دانشگاه انصراف داده و در سال 61 وارد حوزه علمیه قم شدند. ایشان در ضمن پیگیری مباحث فقهی و اصولی و حضور در درس خارج حضرات آیات عظام تبریزی و وحید خراسانی، دروس فلسفه اسلامی را نیز نزد اساتیدی چون آقایان حسن زاده و جوادی آملی فرا گرفتند. ایشان تحصیلات دانشگاهی را تا اخذ مدرک دکتری فلسفه تطبیقی ادامه دادند. علاوه بر تدریس دروس حوزوی و دانشگاهی، تاکنون بیش از سیزده عنوان کتاب و پنجاه مقاله از ایشان به رشته تحریر درآمده است. استاد سبحانی همچنین در کنار فعالیت‌های علمی و پژوهشی در نهادهای مختلف علمی به سمت‌های مدیریتی مختلفی مشغولیت داشته‌اند. ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مدیریت مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما، ریاست پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام موسسه دارالحدیث، ریاست بنیاد بین المللی امامت و موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام از جمله این فعالیت‌ها می‌باشد.

کتاب های مرتبط


3 کتاب
مطالعات اسلامی تمدن مطالعات تطبیقی تمدن
مطالعات اسلامی تمدن مطالعات تطبیقی تمدن
مطالعات اسلامی تمدن
ناشر : دفتر مطالعات و تحقیقات زنان

مقاله های مرتبط


22 مقاله
تاریخ اسلام
پیامبراکرم(ص)به عنوان مفسر و تفصیل دهنده آیات قرآنی هم آهنگ با نظام اجتماعی مورد نظر قرآن، جامعه اسلامی را در مدینه بر اساس توحید پایه گذاری کرد و در شرایطی که جامعه مدینه، متشکل از گروه های مختلف اجتماعی با اعتقادات و گرایش های مختلف بود، سامان دهی جامعه اسلامی…
روش شناسی علوم انسانی
« علم دینی » در نوشتار پیش رو، مسأله مذکور از نگاه سه اندیشمند معاصر؛ یعنی آیت الله جوادی آملی، دکتر سروش و حجت الاسلام و المسلمین میرباقری مورد بررسی قرار گرفته است و سعی شده تا با تکیه بر مبانی و تصریحات هر یک، نظر ایشان در مسأله جهتداری…
خردنامه همشهری
متن حاضر تلخیصی از سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد تقی سبحانی‌ در نشست پژوهشی موضوعات تاریخ علم کلام است که در دانشکده علوم حدیث(قم) برگزار شد. وی در آغاز، میان‌ اندیشه و تاریخ آن تمایز می‌نهد و با توجه به این تمایز، به یکی از پیش‌نیازهای‌ روشی در…
حکومت اسلامی
با درنظرگرفتن همزمان دو عنصر «حجیت» و «کارآمدی» در معرفت دینی، معرفت دینی به همان اندازه که باید ناب و خالص بوده و از سرچشمه های وحیانی سیراب شده باشد، باید اقتضائات عصری را نیز درنظر داشته، برای اداره زندگی انسان در بعد فردی و اجتماعی راهکار ارائه کند. ازاین…
پژوهش و حوزه
جامعه اسلامی در عصر غیبت در فقدان رهبر و حاکمی به‌سر می‌برد که مستقیما نمی‌تواند تکالیف زندگی دنیوی را از منبع وحی دریافت و آنها را به مردم ابلاغ کند تا مردم به این تکالیف به مثابه باور دینی عمل نمایند. آنان اصول و قواعد کلی و ارزشی را از…

پایان نامه های مرتبط


1 پایان نامه
دکتری
بررسی انتقادی نظریه سنت و نوسازی حسن حنفی در زمینه ساخت تمدن نوین اسلامی
اندیشه های تمدنی مسلمانان , تمدن نوین اسلامی , مطالعات اسلامی تمدن ,
فارسی

چند رسانه ای های مرتبط


نتیجه ای یافت نشد...

یادداشت های مرتبط