728 x 90
728 x 90



کتاب ها


یادداشت ها


مقاله ها


16 مقاله
اندیشه حوزه
یکی از مفاهیمی که امروزه بر سر زبانها شایع است مفهوم اصلاحات می‏باشد. برخی برآنند که امروزه دو نظریه درباره اصلاحات مطرح است که یکی به طرف آزادی و اهمیّت دادن به آن حرکت می‏کند و پیشینه آن را در میان علمای اسلام به جریان علمای نجف، همچون آخوند خراسانی،…
قبسات
در این مقاله جایگاه حیات سیاسی در حکمت متعالیه مورد کنکاش قرار گرفته و رای دکتر سیدجواد طباطبایی در باب غفلت صدرالمتالهین از «تامل در معاش انسانها، مورد نقد و ارزیابی واقع شده است. در ادامه در مکتب در عرصه سیاست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است؛ یکی مکتب…
راهبرد
انقلاب، تغییر، تحول، پیشرفت، ترقی، تکامل، دگرگونی و مفاهیمی از این دست که به نوعی بیانگر تغییرند، همچنین پرسش های مطرح شده در این مورد، چرایی ظهور و سقوط تمدن ها، دولت ها، فرهنگ ها، احزاب، قدرت ها و نیز علل و عوامل بروز نا آرامی ها، شورش ها، جنبش…
مطالعات ملی
ظهور انقلاب مشروطه در ایران ، تاثیر چشمگیری بر زندگی سیاسی آحاد این مرز و بوم بر جای گذاشت . یکی از مباحث مطرح در دوران شکل گیری مشروطیت ، حفظ هویت فرهنگی ایرانیان در برابر ورود تمدن غرب بود. در این سخنرانی سعی شده است تا به تجزیه و…
مطالعات ملی
ایران زمین در پیوند دیرینه خود با تمدن های بزرگ جهان ، همواره به داد و ستدی فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی مشغول بوده است . شاید هیچ تمدنی در بستر تاریخی خود، چنین حجم عظیمی از مبادله در ابعاد گوناگون را مشاهده نکرده باشد. در این مقاله سعی شده…
فرهنگ دیپلماسی
مترجم: نبی سنبلی بحث میان نظریه‌پردازان نظام جهانی و تمدن گرایان حول محور رابطه بین دو مفهوم نظام جهانی و تمدن دور می‌زند. سوال اینجاست که آیا این دو از نظر مفهومی یکسان هستند یا مجزا؟ همچنین، آیا احتمال دارد که نظریه نظام جهانی تحلیل تمدنی را نیز دربرگیرد و…
کلک
وقتی‌که در حدود ده سال پیش ساموئل هانتینگتون نظریه برخورد تمدن‌ها را در مجله فارین افرز منتشر کرد بسیاری از آگاهان می‌دانستند که زمینه‌های پیدایش و ابراز چنین نظریه‌ای قبلاً به وسیله «آرنولد جوزف توین بی» محقق و پژوهشگر انگلیسی آماده شده بود. توین بی بسیار پیش‌تر از هانتینگتون نظریه…
مطالعات ملی
فرهنگ و تمدن، به عنوان مهمترین دستاوردهای انسانی، محصول تلاش دهها هزار ساله بشر در کره خاکی است. فهم چیستی فرهنگ و تمدن، شباهت ها و تفاوت‌ها، ریشه‌ها، خاستگاه‌ها و بسترهای شکل گیری و ابعاد و اجزای مختلف آن، به ویژه در حوزه فرهنگ و تمدن شرق موضوع برگزاری میزگرد…
مطالعات ملی
در این مقاله با نگاهی به سه مجموعه از تمدن ها، جایگاه تمدن ایرانی ، ویژگی ها و امتیازات خاص آن ، مورد بررسی قرار گرفته است . سپس با تبیین کارآیی و نقش آفرینی این ویژگی ها و امتیازات تاریخی در جهان امروز، از امکان عملی بهره گیری از…
اندیشه حوزه
قرآن کریم یگانه اثر ماندگار و تغییرآفرین تغییرناپذیر است که به هر جا وارد می‏شود، چون آغازین روزهای نزولش حیات‏بخش، امیدآفرین، عقل‏پرور، روح‏نواز، منبع خیرات، مدافع نیکیها، دشمن رذالتها، تأثیرگذار بر ضد جهل و جاهلیت و پدیدآورنده فرهنگ و تمدن عظیم و درخشان است. به گواهی تاریخ، هیچ کتابی به…
پیام بهارستان
نخستین رویارویی ایرانیان با غرب از قرن هفتم هجری در دوران پادشاهان مغول آغاز شد، و با رونق دادوستد ایرانیان با غرب در زمان شاه‌عباس اول بود. زیرا وقتی‌که او اصفهان را پایتخت نمود به مبلغان عیسوی اجازه داد که در آن شهر کلیساها و سومعه ها برپا کنند و…
بازتاب اندیشه
نویسنده به بررسى سه مدل تمدنى ‏اندیشى، یعنى مدل موج سوم تافلر، مدل برخورد تمدن‏هاى هانتینگتون و مدل لیبرال دموکراسى فوکویاما مى‏پردازد و سپس نتیجه مى‏گیرد که هیچ یک از این مدل‏ها با واقعیت‏هاى آینده جهان سازگارى ندارد.
--
رابرت کاکس در مقاله‎ای دیگر با عنوان تمدن‎ها و قرن بیست و یکم تاملاتی نظری به این پرسش پاسخ داده است که چه زمانی و چرا تمدن‎ها به یک موضوع مهم در دانش تبدیل شده‎اند؟ چگونه باید تمدن‎ها و نقش آنها را در جهان آینده به صورت نظری تبیین کنیم؟…

پایان نامه ها


نشست های علمی


افراد