728 x 90
728 x 90



کتاب ها


یادداشت ها


مقاله ها


19 مقاله
کتاب نقد
مساوات يا تشابه به عنوان روح حاكم بر كنوانسيون «رفع همه‌ي اشكال تبعيض عليه زنان» از مقوله‌هايي است كه در مباحث متعدد، بررسي و ارزيابي شده است. در بند اول معاهده‌ي مزبور، واژه‌ي «تبعيض» جهت دستيابي به برابري و مساوات زنان، چنين طرح و معنا مي‌شود: عبارت «تبعيض عليه زنان»…
رواق اندیشه
در این قسمت از بحث، به توسعه‌طلبی و جهان شمولی مدرنیته می‌پردازیم. نظام مدرنیته بر اساس یک نظریه تاریخی و فلسفه تاریخ مادی، مدعی سرپرستی و ولایت تاریخی بر جهان می‌باشد و برای تحقق چنین هدف و غایتی، از الگو و شیوه‌ای بهره می‌جوید که جوامع دینی، دیگر حساسیت و…
رواق اندیشه
این نوشتار به این نکته می‌پردازد که نظام مدرنیته غرب، دارای یک نظام فکری هماهنگ می‌باشد که ترکیبی از مفاهیم ارزشی، بینشی و دانشی است. این نظام فکری نیز دارای یک مؤلفه محوری و اساسی است که همه آن سه رکن و عنصر مذکور در جهت همین مؤلفه دارای معنا…
زمانه
بررسی‌ دو رساله‌ سیاسی‌ عصر مشروطه، یعنی‌ «تنبیه‌الامه» اثر میرزای‌ نایینی(ره) و «مقیم‌ و مسافر» اثر حاج‌ آقا نورالله‌ اصفهانی(ره) از بسیاری‌ جهات‌ حساس‌ و پراهمیت‌ است. یکی‌ از این‌ وجوه‌ اهمیت‌ در آنست‌ که‌ جنبه‌ قدرتمند و پررنگ‌ آزادیخواهی‌ این‌ دو اثر و اصولا ابعاد آزادیخواهی‌ در منظر مشروطه‌خواهان‌…
كیهان فرهنگی
دکتر نجفی این مقدمه را برای کتابی در دست چاپ با عنوان«فلسفه تجدد در ایران»نوشته و از راه لطف،آن را در اختیار کیهان فرهنگی قرارداده است؛بنابراین‏ نباید آن را مقاله‏ای پژوهشی از آن گونه که‏ می‏شناسیم تلقی کنیم. وی در این«مقدمه»با توجه به بحث‏ «تجدد»و«مدرنیته»در ایران،ریشه و روند،تمایزها و نیز…
کیهان فرهنگی
در تدارک این شماره کیهان فرهنگی،به تناسب تقارن با«بهمن»-ماه پیروزی انقلاب اسلامی-در دیداری دوباره با تاریخ،به ملاقات‏ فرهیختگانی رفتیم که خود از سنگرداران جبهه فرهنگی انقلاب‏اند و هر یک بخشی از جان و جوانی خویش را بر سر دفاع از حقیقت تاریخ‏ ایران اسلامی گذاشته‏اند. در بیست و پنجمین سالگرد…
زمانه
سـرنوشت سیاسی تشیع که پس از واقعه کربلا عمیقا اندوهبار شده بود در هاله ای از تقیه و تامل فـرو رفـت و بـه ویژه در عصر غیبت با هول و هراس های بسیاری درآمیخت تا آنجا که کار فلسفه و فقه سیاسی شـیعه به اجمال و اهمال و مهجوریت کشید…
رواق اندیشه
بر اساس مبانى شيعه، فلسفه تاريخ در جدال بين حق و باطل تحليل مى شود; جدالى كه با رويارويى خداى عزّوجلّ و ابليس شروع مى شود و حيات تاريخى خود را در تقابل «هابيل و قابيل»، «ابراهيم و نمرود»، «موسى و فرعون»، «حسين و يزيد»، «خمينى و محمدرضا» و... ادامه…
پژوهشنامه حقوق اسلامی
اشغال نظامی عراق از سوی آمریکا بدون تردید تهدیدهایی را برای امت اسلامی همراه داشته است، اما بر اساس تفکر و تربیت دینی نه تنها باید در مواجهه با این تهدیدها شکیبا و استوار بود، بلکه باید آنها را به فرصتی برای پیشبرد اهداف خود از یک سو و مبارزه…
بازتاب اندیشه
گفت‏وگوى حاضر در مورد فراخوان مقام معظم رهبرى در خصوص جنبش تولید نرم‏افزار علمى و دینى انجام شده است. آقاى باوند معتقد است که غرب به نسبیت کامل رسیده است و مشکل غرب، از دست دادن ارزش‏هاى مطلق است و باید بر فلسفه قانون اساسى جمهورى اسلامى، یعنى حضور خداوند…
پاسدار اسلام
قرآن كلام الهى و بزرگترين معجزه‏ى خاتم پيامبران(ص) و شايسته‏ترين راهنماى انسان‏ها تا پايان تاريخ مى‏باشد. كتابى كه هدف نزول خود را هدايت بشر و راهنمايى او براى خروج از تاريكى‏ها به سوى نور بيان كرده است. و از آن‏جايى كه خود را بهترين سخنان دانسته، برماست براى دانستن فرهنگ…
کتاب ماه تاریخ و جغرافیا
در میان عناصر آسیایی فارسی زبانان شبه قاره هند و ایران از قرن ۱۸ م/۱۲ه. ق به گونه ای مستمر در پیوند جدیدی با اروپائیان قرار گرفتند و از همان زمان نوشته هایی درباره آنان از خود بر جای نهاده اند که می توان این آثار را به لحاظ شکلی…
کتاب ماه
و بعد از حوادث یازده سپتامبر تحلیل های مربوط به طرح گفت و گوی تمدنها عمدتا به دو گروه تقسیم شده: از یک نگاه باتوجه به حوادثی که در اوضاع منطقه خاورمیانه به وقوع پیوسته است صحبت از گفت وگوی تمدنها بیهوده به نظر می رسد. از نگاهی دیگر وقوع…
آینه معرفت
وقتی از مقابله ما با تمدن غرب سخن می‌رود،اولین سؤالی که به ذهن متبادر می‌گردد، چرایی این وضعیت است.چرا از اتحاد سخن نمی‌رود؟قطعا باید تضادی در کار باشد و یا لااقل احساس آن موجود باشد که در وضعیت چنین است لذا باید جست که اصلا آیا چنین‌ تضادی یا احساسی…

پایان نامه ها


نشست های علمی


افراد