728 x 90
728 x 90



کتاب ها


یادداشت ها


مقاله ها


13 مقاله
Journal of Education and Social Sciences
This paper examines the importance of integrated value based education on civilisational development. It provides a framework for the study of education and its synthetic function on development of society. In very complex global environment, there is a need to re-visit the concept of education discerning its value and ethical…
Journal of Islam in Asia
This paper introduces the concept of social relations network as an important element in the process of building a civilisation. In general terms, any human society embarking on a civilizing process needs, among other things, four integral ingredients namely people, ideas, objects and social relations network. The realm of persons…
الاستغراب
محور اشتغال هذه الدراسة، استخراج الأسس النظرية القيمية التي قامت عليها الحداثة الغربية، كما تعمل على تقديم تصوّر عن ماهيّة وطبيعة الحداثة كقيمة تاريخية وحضارية ولا سيما في ما يرتبط بمبانيها وأهدافها وعناصرها. وعلى الرغم من تعرّفنا إلى الحداثة وفهمنا لهويّتها على نحو الإجمال، يسعى الباحث الإيراني محمد رضا خاكي…
کتاب نقد
متن حاضر مشروح نشست گرایش های سکولاریسم در اندیشه غرب است ک با حضور مهمانان زیر برگزار شد: پروفسور کریستیان کنزیان، حجج الاسلام حبیب الله بابایی، علی اصغر نصرتی ، مهدی علیزاده و یوسف حسین نژاد.
نقد و نظر
این مقاله در صدد معرفی الهیات عملی و نحوه صورت بندی آن در تاریخ اندیشه مدرن دینی در مسیحیت است. برای انجام این معرفی، به الف) زمینه های تاریخی و اجتماعی (سکولاریزاسیون در غرب)؛ ب) اندیشه های الهیاتیِ پیشین (الهیات شبانی و الهیاتی اخلاقی)؛ ج) شخصیت ها و متفکران اثرگذار،…
نقد و نظر
الهیات تمدنی را می توان به دو مفهوم به کار برد: نگرش الهیاتی به مقولات تمدنی، و نگاه تمدنی به موضوعات الهیاتی. این مقاله، بسط این دو معنا از الهیات تمدنی است تا در نخستین گام، مفهوم نگرش الهیاتی به مقولات تمدنی را بررسی کرده و معنای این تعبیر (الهیات…
اسلام و مطالعات اجتماعی
مراد از «عشق عُرفی»، عشق معطوف به این جهان و بهره های دنیوی آن با معیارهای این زمانی و این مکانی است. در این عشق، نه تنها تعلقات جنسی، بلکه توجه به شمایل (کمال) زیبای دیگران هم برای اهداف دنیوی است. پر واضح است که چنین عشقی در تاریخ عشق،…
آیینه پژوهش
مفهوم جدید تمدن در غرب را باید از قرن هجدهم و نقطه ارتباط بین تمدن و مدرنیته دنبال کرد. لفظ تمدن در نیمه دوم قرن 18 در فرانسه مفهو مسازی شد و به معنای «طراحی جامعه که در آن حقوق و قوانین شهری جایگزین قوانین نظامی شود » به کار…
پژوهش های فلسفی - کلامی
ژیرار با ارجاع خشونت به سرشت انسان، تقلید را عامل اصلی خشونت می داند. از نظر ژیرار ستایش الگو، تقلید از تمایلات الگو را در ستایشگر برمی انگیزد. این امر به رقابت و خشونت میان مقلد و الگو منتهی می شود. ازآنجاکه تقلید ویژگی سرایت دارد و مسری است کل…
تمدن پژوهی
این تلقی که علوم جدید، ملهم از بنیادهای متافیزیکی است و برای تحول در آن باید مبانی دیگری را از قرآن، روایات، مجموعه‌ علوم اسلامی حوزوی و به‌خصوص از فلسفه اسلامی جایگزین آن ساخت، تلقی نادرستی نیست؛ اما اغلب گرفتار تصورات تصنعی و مکانیکی است و کمتر با ماهیت و…
تمدن پژوهی
نظریه تکامل، همانند اکثرِ نظریات علمی، تنها متأثر از ابعاد معرفتیِ ایجادکننده آن نیست و عوامل فردی و اجتماعی و تمدنی هم در تکوین آن تأثیرگذار بوده‌اند. این نظریه توسط چارلز داروین در جهان علم در بدو امر به‌صورت نظریه‌ای زیست‌شناسانه مطرح شد. این نوع نگاه به عالَم، خالی از…
نقد و نظر
گفتمان در شمار آن دسته از روش‌شناسی‌هایی است که درکی تازه از نحوه تحول تاریخ به‌دست می‌دهند. این روش‌شناسی، کشف نوعی از آگاهی در مطالعه‌ای تاریخی را هدف قرار می‌دهد که معمولاً در سنت‌های کلاسیک مطالعات تاریخ فراچنگ نمی‌آید. این روش‌شناسی به‌ویژه به کار شناسایی مسیر تطور درونی یک تمدن…
نقد و نظر
در بیشتر رشته های علوم انسانی تحلیل ها مبتنی بر نظریه ها صورت می گیرند و اساساً تحلیل خارج از نظریه اتقان و اعتبار کافی را ندارد. در نوشتار پیش‌رو به این پرسش پرداخته می شود که در حوزه مطالعات تمدنی - به‌عنوان یکی از حوزه های مطالعاتی نظری علوم…

پایان نامه ها


نشست های علمی


افراد