تاریخ علوم عقلی در تمدن اسلامی تا اواسط قرن پنجم

تاریخ علوم عقلی در تمدن اسلامی تا اواسط قرن پنجم
دانشگاه تهران ,

تمدن اسلامی به درجه‌ای از عظمت، کمال و پهناوری است که آگهی از همه ابواب و احاطه بر همه انحاء آن به سادگی میسور نیست. علوم شرعی، عقلی و ادبی از مهمترین عناصر تمدن اسلامی است که به زبان‌های عربی و فارسی تألیف و تدوین شده و نه تنها احاطه بر همه آن‌ها و اطلاع از تمامی کتب و علماء هر فن به راحتی میسر نمی شود. در این کتاب بعد از ارائه مقدمه ای در آشنایی مسلمین با علوم عقلی و مراکز مهم علمی، پیش از رواج علوم عقلی در میان مسلمانان، و کیفیت نقل علوم عقلیبه تاریخ فلسفه در تمدن اسلامی پرداخته شده است.

در کتاب حاضر، بعد از ذکر شمه‌ای از مقدمات آشنایی مسلمانان با علوم عقلی و مراکز مهم علمی ـ پیش از رواج علوم عقلی در میان مسلمانان، و کیفیت نقل علوم عقلی ـ بحثی مختصر در وضع علوم عقلی در تمدن اسلامی ذکر شده و سپس مطالبی درباره‌ی تاریخ فلسفه در تمدن اسلامی مطرح گردیده است.