آشنایی با میز تمدنی ISESCO برای اتحاد تمدن ها در دانشگاه قطر

کرسی ISESCO برای اتحاد تمدن ها در کالج شریعت و مطالعات اسلامی در دانشگاه قطر

کرسی ISESCO برای اتحاد تمدن ها در کالج شریعت و مطالعات اسلامی در دانشگاه قطر، یک کرسی تحقیقاتی دانشگاهی بین المللی است که با همکاری دانشگاه قطر و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی اسلامی -ISESCO- در آوریل ۲۰۱۶ تأسیس شد. مشارکت با کمیته قطر برای اتحاد تمدن ها در وزارت امور خارجه قطر و کمیته ملی آموزش قطر یکی از بخش های برجسته ای است که توسط دولت قطر در زمینه اقدامات تمدنی بین المللی و دعوت به گفتگو بین فرهنگ ها و مذاهب و اتحاد تمدن ها آغاز شده است. این دانشگاه دستورالعمل‌های دبیرخانه کابینه قطر را در نظر گرفته است که بر ضرورت فعال‌سازی نقش آموزشی دانشگاه در تجسم اتحاد تمدن‌ها در استراتژی پیشگام قطر در چشم انداز ملی ۲۰۳۰ تاکید دارد و آنچه در طرح قطر برای اتحاد تمدن ها برای دوره ۲۰۱۳-۲۰۱۶ برای معرفی مبحث گفتگو و اتحاد تمدن ها پیش بینی شده بود از جمله‌ی دروس دانشگاهی است که  دانشجویان دانشگاه قطر در این خصوص آموزش میبینند.

اساس نامه این کرسی، اهداف عمده ای را تعیین کرده است که مهمترین آنها عبارتند از:

۱- ایجاد فضایی که تحقیقات علمی را در پرتو معیارهای توسعه ، تشویق و توسعه دهد.

۲- افزایش اعتماد ذینفعان به دانشکده و ایجاد توافقات مؤثر با مؤسسات مورد علاقه، در راستای نقش منطقه ای و جهانی دولت و در راستای چشم انداز ۲۰۳۰ قطر.

۳- ترویج گفت‌وگو بین فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و تحکیم همزیستی مذهبی.

۴- ایجاد گفت‌وگو بین فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در اندیشه، دانش، تعلیم و تربیت.

۵- مبارزه با نفرت و پرداختن به کلیشه ها درباره دیگری در برنامه های درسی دانشگاه ها، نشریات و رسانه های جهان اسلام و غرب.

۶- تشویق مطالعات بین‌المللی که با رویکردهای عینی به شرق‌شناسی و غرب‌گرایی می‌پردازند، به نحوی که به ارتقای تفاهم و همزیستی فرهنگی کمک کند.

۷- تربیت نسل‌هایی که دارای مکانیسم‌های پیشرفته گفت‌وگو و مقابله با نابردباری و افراط‌گرایی مذهبی و فرهنگی هستند.

۸- حمایت از تحقیقات علمی و مطالعات بنیادی عمیق در زمینه های تخصصی کرسی.

ابزارها، خط مشی ها و ابتکاراتی که از طریق آنها به اهداف و مقاصد مورد توافق دست می یابد، از جمله:

۱- تشکیل سخنرانی ها، سمینارها و جلسات پیرامون موضوعات مذکور در ماده دو.

۲- برگزاری سمینارها، دوره های آموزشی و کارگاه های آموزشی در خصوص موضوعات مرتبط.

۳- تهیه و تکمیل فرهنگ لغت، دایره المعارف، مطالعات و پایگاه های اطلاعاتی در زمینه های تخصصی و انتشار آنها.

۴- ارائه بورسیه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد برای تحقیقات علمی در رشته های کرسی.

۵- اعطای جوایز علمی بین المللی در زمینه های پژوهشی ممتاز مرتبط با موضوعات مرتبط با کار کرسی.

علاقمندان میتوانند برای آگاهی بیشتر از رویداد های این میز به سایت www.qu.edu.qa مراجعه نمایند.