با درنظرگرفتن همزمان دو عنصر «حجیت» و «کارآمدی» در معرفت دینی، معرفت دینی به همان اندازه که باید ناب و خالص بوده و از سرچشمه های وحیانی سیراب شده باشد، باید اقتضائات عصری را نیز درنظر داشته، برای اداره زندگی انسان در بعد فردی و اجتماعی راهکار ارائه کند. ازاین رو عالمان ژرف اندیش دینی به نگرش جامع نگر و نظام مند معرفت دینی روی آورده و از ضرورت ارائه الگوهای اجتماعی و عملی سخن می گویند. این اندیشه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ابعاد گسترده تری یافته است . در شرایط استقرار جمهوری اسلامی، سخن از الگوهای اجتماعی دینی، دیگر تنها به بعد فقهی یا کلامی محدود نماند، بلکه به یک الزام عملی در حوزه مدیریت و برنامه ریزی کشور تبدیل گشت . مقالهء حاضر ناظر به یک طرح کلان برای تولید نرم افزارهای لازم برای حکومت اسلامی است، اما از این رو که برای روشن شدن زوایای طرح، نیازمند تطبیق آن بر یک نمونه عملی و عینی هستیم، حوزهء مسائل زنان مثالی برای قواعد کلی طرح آورده شده که برای تحقق ارزشهای اسلامی در جامعه زنان و بهبود وضعیت آنان، باید شناخت نظام مند از شخصیت زن مسلمان و سپس طراحی الگوی جامع را در دستور قرار داد. الگوها از تطبیق نظام معارف در هر بخش (مثل بخش اقتصاد یا بخش زنان) بر ظرفیتهای انسانی و تاریخی به دست می آید و برآیند این تطبیق، تعین یافتن معارف دینی در قالب نهادها و مناسباتی است که در آن دوره تاریخی به عنوان بهترین شکل و شیوه برای تحقق دین در صحنهء زندگی انسان قابل معرفی است .

حکومت اسلامی ,