تمدن‌شناسی: درآمدی بر ظهور و افول تمدن‌ها و وضعیت تمدن انقلاب اسلامی

تمدن‌شناسی: درآمدی بر ظهور و افول تمدن‌ها و وضعیت تمدن انقلاب اسلامی
بسیج دانشجوئی دانشگاه امام صادق(ع) , بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) ,

ظهور و سقوط تمدن ها در ادوار مختلف تاریخی از علل و عوامل متعددی سرچشمه می گیرد. علل و عواملی که نوع تحلیل و توجه به آن در ظهور و سقوط تمدن های دیگر بی تاثیر نخواهد بود. همین مساله اساسی است که زمینه ساز توجه جدی اندیشمندان غربی علی الخصوص شرق شناسان پس از عصر روشنگری را به نگارش و تحلیل تاریخی تمدن های بزرگ واداشته است. و این تحلیل ها بسترساز ساخت اندیشه ای اندشمندان مشرق زمین گردیده و از همین رو در وابستگی اندیشه ای ما به غرب تاثیری غیر قابل انکار داشته است. در مقابل این جریان سازی تحلیلی از وقایع تاریخی و علل ظهور و سقوط تمدن ها توسط اندیشمندان غربی، در دوران معاصر علما اسلامی تلاش داشته اند تحلیل های تمدنی بریافته از مبانی اسلامی را احیا و از خلال مباحث کلامی و معرفتی بسط و گسترش دهند. چنین تراثی از اندیشمندان اسلامی پایه گذار مبانی گردیده است که زمینه ساز شکل گیری انقلاب اسلامی شد. اثر حاضر، سعی دارد انگاره های تاریخی - تمدنی و دلایل ظهور و سقوط تمدن ها و وضعیت تمدنی انقلاب اسلامی را تحلیل کند.