ســـرمایه اجتماعـــی، به مثابه نوعی دارایی اســـت کـــه در اختیار و تصاحـــب افـــراد، گروههـــا، ســـازمانها، نهادهـــا و نظـــام اســـت و درنهایـــت آن را دارایـــی جامعه دانســـته اند کـــه منافع حاصـــل از آن، بـــه کل جامعـــه و افـــراد برمیگـــردد؛ آن مـــاط و ســـیمانی اســـت کـــه افـــراد، جوامـــع و نهادهـــا را بـــه یکدیگـــر پیونـــد میدهـــد و به آنها تـــوان و نیروی بیشـــتری میبخشـــد. ســـرمایه اجتماعـــی، شـــدت و کیفیـــت روابـــط و تعامـــات بین افـــراد، گروهها، ســـازمانها، نهادها و احســـاس تعهد و اعتماد دوجانبـــه نســـبت بـــه هنجارهـــا و ارزشهـــای مشـــترک را ً ســـازهای نظری شـــامل میشـــود.ســـرمایه اجتماعی صرفا نیســـت، بلکـــه امـــروز جایـــگاه رفیعـــی در سیاســـتگذاری عمومـــی و اجتماعـــی پیـــدا کـــرده اســـت. چنیـــن اهمیتـــی باعث شـــده فرایند ســـنجش ســـرمایه اجتماعـــی جامعه را به مثابـــه ســـنجش نبـــض اجتماعی تلقـــی کنند و بـــر مبنای داده هـــای حاصـــل از پیمایش هـــای ســـرمایه اجتماعـــی، چگونگـــی تغییـــرات، جهت و آهنـــگ تغییرات جامعـــه را در ســـاحتهای اجتماعـــی، فرهنگـــی، اقتصـــادی و سیاســـی و نیـــز پیامدهـــای حاصـــل از سیاســـتگذاری عمومـــی و اجتماعـــی را در حوزه هـــای چندگانه اجتماعی، شناســـایی و تحلیـــل کننـــد. بـــر ایـــن اســـاس، طـــر ح پیمایش ســـرمایه اجتماعـــی در ســـال 1393 زیـــر نظـــر شـــورای اجتماعـــی کشـــور انجـــام شـــد تـــا اطالعـــات و داده هـــای دقیقتـــری از میـــزان ســـرمایه اجتماعی در کشـــور به دســـت آیـــد. یکی از بخشهای این طر ح، ناظر به ســـنجش ســـرمایه اجتماعی حـــوزه و روحانیـــت در جامعـــه بوده اســـت.

حوزه ,